GINOP-5.2.4-16-2016-00217 - Gyakornoki pályázat

Felhívjuk figyelmét, hogy a Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató alapján a kedvezményezett a már működő honlapján köteles a projektjéről információt feltölteni, és az adatokat naprakészen tartani a projekt pénzügyi zárásáig. A projektgazdától elvárt, hogy a honlapjának főoldaláról jól látható helyen legyen elérhető az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseket bemutató aloldal, vagy a fejlesztési információk.

 

A kedvezményezettnek az alábbi tartalmi elemeket szükséges megjelenítenie a honlapján a projekthez kapcsolódóan: 

 • a kedvezményezett neve: HBZ HANNA BAHOR ZÁRCENTRUM Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: „Gyakornoki program pályakezdők támogatására a HBZ Kft.-nél”
 • a szerződött támogatás összege:  19 849 640 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
 • a projekt tartalmának bemutatása:

A HBZ Kft. – Hanna Bahor Zárcentrum – családi vállalkozásként indult 1990-ben. Vállalatunk több mint 25 év alatt napjainkra Magyarország és Nyugat-Románia piacvezető nyílászáró- és bútorvasalat kereskedésévé vált. Főtevékenységünk: vasáru-, festék-, üvegkereskedelem. A HBZ, mint szakkereskedés többek között faipari, bútorgyártó, műanyag és fás nyílászáró gyártó cégeknek forgalmaz termékeket és ad el szolgáltatást. Cégünk termékei és szolgáltatásai iránti keresletnövekedés eredményeképp folyamatosan szélesítettük szolgáltatásaink körét és új üzleteket nyitottunk: Békéscsabán, Nagyváradon, Székelykeresztúron, Budapesten. Központunk Debrecenben található, ahol egyúttal egy 2800m2-es áruház is megtalálható. A HBZ Kft bevezette az SAP vállalatirányítási rendszert, és a Lean módszertant.

Munkavállalóink részére folyamatosan szervezünk oktatásokat a készségeik fejlesztésére. Piacvezető pozíciónkat nem csak telephelyeink összehangolt működése eredményezte, hanem az ügyfeleink által folyamatosan érzékelhető szakmai elhivatottság és az ebből fakadó folyamatos fejlődés követelménye is. A HBZ Kft. több mint 12.000 cikkszámmal rendelkezik. A közel 300 beszállítónkkal együttműködve a piaci igényeknek megfelelően folyamatosan keressük, kutatjuk azokat az innovációkat, amivel a vevőink számára új és jobb megoldásokat tudunk kínálni. Ehhez több, mint 12.000 élő cikkszám, termékféleség áll jelenleg rendelkezésre. Az elmúlt években több innovációt vezettünk be a piacra. Nemzetközi jelenlétünknek köszönhetően a világ nagy részéről kapunk információt a piaci igényekről, újításokról. A Renner olasz festékgyárral együttműködve fejlesztjük a magyarországi piac igényeinek megfelelően a legújabb faipari festékeket, a SAMET török gyárral bevezettük a magyar piacra felnyíló

bútor vasalat legújabb generációját. A HBZ elsőként foglalkozott zárrendszerek készítésével a magyar piacon, és most együttműködünk az ABUS német gyár cilinder gyárral a legújabb termékek Magyarországra történő adaptálásban. Vállalatunk további sikerességének záloga a folyamatos

kompetenciabővítés mellett, az eddig megszervezett tapasztalatok innovációba való fektetése. Kereskedelmi tevékenységeinken túl a HBZ Kft. tulajdonosi köre fontosnak tartja a magyar gasztronómia és kultúra megőrzését. Ennek érdekében, a Hanna Kincsét Debrecen-Nagycserén azzal a céllal hoztuk létre, hogy méltó módon vihessük tovább őseink ránk hagyott örökségeit. A HBZ Kft. ezen fejlesztésével egyedülálló lehetőséget teremt a térségi aktív és gasztronómiai turizmus fejlesztésére, és a vállalkozás közép és hosszú távú céljainak elérésére.

Jelen projekt keretében 7 fő, 25 év alatti pályakezdő fiatal foglalkoztatását tervezzük. 1 fő logisztikus, 4 fő értékesítő, 1 fő szakács, és 1 fő pincér végzettségű fiatal férfi felvételét tűztük ki célul.

Kereskedelmi tevékenységeink során, a folyamatos keresletnövekedés és vevői igények megfelelő kiszolgálása érdekében nagy szükség van 1 fő logisztikus munkatárs, valamint további, jelen pályázat által 4 fő értékesítő munkatárs felvételére. Ezen fiatalok fő munkavégzésének helye a HBZ Kft. székhelyéül is szolgáló telephelyünk, a Debrecen, Galamb utca 23-29. szám alatt található.

A humánerőforrás fejlesztéssel párhuzamosan fontosnak tartjuk a cég további eszközökkel való fejlesztését. Jelen projekt kapcsán egy webáruház létrehozását tervezzük. Napjainkban egyre elterjedtebb és jól működő forma az elektronikus kereskedelem. A cégnél tapasztalatot szerző fiatalok fő feladat ezen kereskedelmi forma továbbfejlesztése és megerősítése a HBZ Kft-nél.

A webáruház működtetéséhez szükséges szoftver beszerzése kiegészül a gyakornok munkavégzését szolgáló laptop, tablet és telefonkészülék beszerzésével, mely nélkül az értékesítő kollégák nem tudnák ellátni feladataikat. A logisztikai feladatokat ellátó gyakornok munkájához szükséges vonalkód leolvasó beszerzése is itt történik. További kis értékű, a munkavállalók hatékonyságát szolgáló munkaruha beszerzését tervezzük.

A felvételre kerülő 1 fő pincér és 1 fő szakács gyakornok munkavégzésének helye a HBZ Kft. telephelyéül szolgáló Hanna Kincse élménypark. A vendéglátás területén feladatot végző pályakezdők munkájához beszerzésre kerül 6 db borhűtő, grillsűtő, pizzafeltét hűtő és munkaasztal, készétel hűtő berendezés, mely eszközök a Hanna Kincsébe érkező vendégek zavartalan és hatékony kiszolgálását támogatják.

A projekt során alkalmazott 3 fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó évek óta a HBZ Kft. munkatársai.

 • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.12.31
 • projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00217

 

GINOP-6.1.6-17-2018-00681 - A HBZ Kft munkavállalóinak képzése

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című, GINOP-6.1.6-17 kódszámú Felhívásra vonatkozó támogatási kérelmünket a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága 24.618.031,-Ft összegű támogatásban részesítette.

 

A projekt célja vállalatunk versenyképességének növelése, szolgáltatásaink színvonalának emelése illetve annak elősegítése, hogy minél többen hozzáférjenek a munkahelyi tanulási lehetőségekhez azok közül, akik a munkaerő-piacon maradáshoz szükséges alap- és személyes kompetenciák fejlesztésére szorulnak.

 

A projekt keretében 55 fő munkavállalónk vesz az alábbi képzések valamelyikén:

 • Konfliktuskezelő problémamegoldó tréning
 • Tárgyalástechnika, asszertív kommunikáció tréning
 • Középvezetői tréning
 • Digitális kompetenciafejlesztést támogató Informatikai képzés

 

Partnerünk a felnőttképzési tevékenység lebonyolításában az Oktáv-Ráció Kft.

 

 • a kedvezményezett neve: HBZ HANNA BAHOR ZÁRCENTRUM Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: A HBZ Kft munkavállalóinak képzése”
 • a szerződött támogatás összege: 24.618.031,-Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban)? 60 %
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.
 • projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00681

GINOP- 3.2.2-8-2-4-16-2017-00199 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztés a HBZ Kft-nél

A kedvezményezett neve: HBZ HANNA BAHOR ZÁRCENTRUM Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

 • a projekt címe: „Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztés a HBZ Kft-nél”
 • a szerződött támogatás összege: 8 898 880 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 40%
 • a projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés a meglévő rendszereinkre épül, annak adatbázisába integrálódik, adott helyeken a meglévő funkcionalitást fejleszti tovább. A központi adatbázis a már meglévő szerverünkön található. A megnövekedett integráció miatt viszont a hálózati és egyéb számítógépes eszközeink fejlesztése vagy bővítése is szükséges. A meglévő számítógépek operációs rendszerének és irodai csomagjának frissítése az új szoftververzió miatt, és a hálózati biztonság emelése miatt elengedhetetlen. Az elavult műszaki eszközök cseréje főleg a hordozható számítógépek területén sarkalatos kérdés. Természetesen az informatikai fejlesztések miatt megnövekszik a rendszerből kinyerhető információ, de ezzel párhuzamosan megnövekszik a rendszerbe rögzítendő adatok mennyisége, aminek egyszerűbb és pontosabb kezeléséhez szükséges új, eddig nem használt eszközök beszerzése, mint például az adatgyűjtők. A mozgások során az eddigiekkel szemben több információt kell megadni, mint például sarzsszám, vagy a tárhely. Ezen többlet adatok megadását a vonalkódos adatgyűjtő felületére áthelyezve közvetlenül lehet valós időben a rendszerbe rögzíteni a fizikai történéseket.
 • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.05.31
 • projekt azonosító száma: GINOP- 3.2.2-8-2-4-16-2017-00199
Már regisztrált? Lépjen be itt.
Amennyiben szeretné visszaállítani a jelszavát elsőnek írja be az email címét.
Befektetés a jövőbe