Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem? - HBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyú
KILINCS, ZÁR, LAKAT AJTÓ, ABLAK, VASALAT SZÉF, PÁNCÉL ÉS LEMEZSZEKRÉNY BÚTOR, LAKÁSKIEGÉSZÍTŐ SZERSZÁM, BARKÁCS FAHÁZ, KERTI FATERMÉK

TermékcsoportokGyártók


Gyártók

Segédlet


Kulcsfontosságú, hogy Ön is tudja

Ha Neked is eleged van már az óriási kulcscsomókból, akkor ez a zárbetét rendszer Neked való!

Építse velünk karrierjét!

Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem?

Ennyi kiegészítő van az ajtómhoz? Ajtópánt, kitekintő, ajtóütköző, ajtóseprű, automata küszöb...

Postaláda? Milyen különbségek vannak a postaládák között? Milyen postaládát érdemes választanom?

Ajtó kilincs? Ablak kilincs? Mit kell tudnom a számomra legjobb kilincs és silt kiválasztásához?


Video anyagokKatalógusok:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sajtó


Észak-Alföldi Minőségi Díj sikeres pályázata


 

 

 

HBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyú - Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem?Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem?

Eddig azt hittem, hogy a zár és a zárbetét az egy és ugyanaz. Pedig akár zárra, akár zárbetétre van szükségem, fontos tudnom, mit értenek zár alatt, vagy zárbetét alatt. Hogy mi a különbség a zár és a zárbetét között, ebből a cikkből egyértelműen kiderül, ráadásul, ha nincs kedvem olvasgatni, megtudhatok mindent a HBZ videotippekből…

Fontos tudni, hogy a bejárati vagy belső ajtómra szerelt zár 3 fő egységből tevődik össze:

 

Egyébként a zárnak nem része a kilincs. Van, amikor működteti a zárat, de nem mindig szükséges, inkább az ajtó részének tekinthető a kilincs, mint ajtó-kiegészítő. Általában a zár már adott az ajtóban, ehhez keresek kilincset, melynek fontosak a zárhoz és ajtóhoz tartozó méretei, de legalább ennyire fontosak az esztétikai szempontok is.

 

1. zár vagy zárszerkezet (ebben a cikkben erről lesz szó)
2. cilinderbetét vagy zárbetét
3. kilincs és a kilincs mögött lévő silt

 

 

 

Ez a 3 fő egység sokféleképpen variálható, tehát amikor zárat választok a bejárati vagy belső ajtóimhoz, lehetőségem van különböző gyártók termékeit, zárait összevariálnom ízlésemnek, pénztárcámnak és biztonsági szempontjaimnak megfelelően.

A belső ajtók esetében általában a normálkulcsos zárról kell beszélni, nem a cilinderesről (esetenként kell csak cilinderes).

 

Zárak vs. Zárbetétek:

 

Zárnak magát a zárszerkezetet nevezzük, a zár önmagában nem tartalmazza a cilinderbetétet vagy közismertebb nevén - zárbetétet.

A zárbetétet külön kell beszereznem. A cilinderbetét a zárnak az a része, ami a cilinderes zárszerkezetet működteti. Az ajtóm zárjába többféle zárbetétet is beszerelhetek. Ide klikkelve megtudhatok mindent a zárbetétekről.

Nagyon sokféle zár létezik. Ennek az az oka, hogy ajtó típusból is sokfélét gyártanak. És persze, hogy tovább bonyolódjon a dolog, nem biztos, hogy a zár, amit kiválasztok, felszerelhető az ajtómra.

 

Hogyan tudom eldönteni, milyen zárszerkezetre van szükségem?

 

Egy belső ajtónál és egy bejárati ajtónál különböző szempontokat kell figyelembe venni zárvásárlásnál.

Ha bejárati ajtóhoz keresek zárat, akkor érdemes olyan zárat választanom, ami hosszú ideig képes megbízhatóan működni, és természetesen kellőképpen biztonságos zár is. Hiszen a bejárati ajtóm zárszerkezete, lakásom elsőszámú védelmi vonala.

 

Belső ajtók esetében már nem ennyire bonyolult a helyzet, bár érdemes számításba venni, mennyire lesz sűrűn nyitogatva a belső ajtóm. A gyártók naponta 10-15 nyitást vesznek alapul, amikor a zárszerkezet élettartamát meghatározzák. A gyártók a minőségtől függően 1-5 év garanciát vállalnak a zárszerkezetekre.

Mind a bejárati, mind a belső ajtók esetében érdemes a jobb minőséget választanom zárak tekintetében is.

Íme néhány magyarázó video, ami a gyakran használt zár fajtákat mutatja be:

Panelházi lakásokban a legelterjedtebb zár fajta a „lővér” zár…

 

 

Belső ajtóknál, mint például wc ajtó, szoba ajtó vagy fürdőszoba ajtóknál használatos zár a DIN zár…

 

 

A kampós zár vagy vektor zár toló kapukhoz, vagy más néven úszókapukhoz. Íme egy video, hogy hogyan működik ez a zár.

 

 

 

Zár vaskapuhoz…

 

A 33-89-es zár a legmegfelelőbb…

 

 

 

Mitől jobb minőségű egy zárszerkezet?

A zár minőségét a felhasznált anyagok minősége határozza meg. Természetesen a jobb minőségű zár, több pénzbe kerül, viszont egy jobb minőségű zárat, egyszer kell megvenni, és a gyakorlat azt mutatja, hogy hosszú éveken keresztül probléma mentesen működő záram lesz.

 

Gyakran előfordul az olcsóbb zárszerkezetek esetében, hogy jóval a garanciális időn belül meghibásodnak.

 

Természetesen ilyenkor a gyártó kérdés nélkül kicseréli ezeket, de vajon érdemes kockázatot vállalnom és az olcsóbbat választani, vagy jobban járok, ha egy kicsivel többet áldozok a záramra és megspórolom magamnak az esetleges idegeskedést, bajlódást, ami az újabb zárcserével jár. Arról nem is beszélve, hogy egy zárhiba miatt, csak az ajtóm további roncsolásával, rongálásával lehet az ajtót kinyitni.

 

Mi romolhat el egy zárban?

 

Leggyakrabban a zár rugós szerkezete az, ami megadja magát. Ilyenkor nem érdemes a zárjavítással próbálkozni, mert az esetek nagy többségében nem fog sikerülni megjavítanom a záramat. Ha még garanciális időn belül van a zár, egyszerűen vissza kell vinni és kérdés nélkül kicserélik.

 

A biztosító nem fizet, ha a záram nem rendelkezik MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) tanúsítvánnyal…

 

Minden Magyarországon forgalmazott zárnak, rendelkeznie kell MABISZ tanúsítvánnyal. Sajnos gyakran találkozhatunk kedvező árú zárakkal, melyek nem rendelkeznek MABISZ tanúsítvánnyal.

Érdemes tudni, hogy egy esetleges betörés alkalmával a biztosító minden esetben megvizsgálja az ajtózárat. Ha az ajtómba szerelt zár nem rendelkezik MABISZ tanúsítvánnyal, a rafinált biztosító nem fogja megtéríteni a káromat.

Ráadásul, ha jó minőségű zárat választok, nagyon megnehezítem a betörők dolgát is.

 

Mit kell lemérni az ajtómon, hogy biztosan az ajtómba való zárat válasszam, és biztos lehessek abban is, hogy a kiválasztott zár gond nélkül felszerelhető az ajtómra?

 

 

 

 

 

Meg kell mérnem az ajtómba bevésett zárrés mélységét, szélességét, magasságát, hogy biztosan beleférjen a zárszerkezet, és meg kell vizsgálnom, hogy az ajtómon lévő bemarás sarkos vagy kerekített.

Ha meglévő zár helyére teszem az új zárat, akkor minden szükséges méretét meg kell mérnem:
- előlaptól való távolsága a kilincslyuknak (ezt hívják doorméretnek)
- kilincs lyukközép és belsőajtónál a kulcs, bejárati ajtónál a cilinder lyukközép távolsága (ezt hívják lyukasztásnak)
- zártest mérete
- előlap szélessége
- előlap formája (sarkos, vagy kerekített)

 

 

 

Ha új, jobb zárat veszek, akkor arra is figyelnem kell, hogy használható lesz-e hozzá a meglévő kilincsem.(11 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innem látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Címkék: zár cilinderzár zárbetét, zár részei, zár fajták, zárak fajtái, ajtózár részei, zárbetét árak, elzett zár méretek, zárfajták, ajtózár részei, ajtózárbetét

Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem?
Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem? , ajtózárbetét, ajtózár részei, zárfajták, elzett zár méretek, zárbetét árak, ajtózár részei, zárak fajtái, zár fajták, zár részei, zár cilinderzár zárbetét

 

 

Segíthetek?
Nehéz kiigazodni ennyi termék között? Kíváncsi melyik lenne számára a legjobb választás? Kérdései vannak a szállítással, vagy kedvezményekkel kapcsolatban? Kérjen tanácsot tőlem, én minden kérdésére megadom a választ...
+36/52 526-512
Ezen a számon elér hétköznap: 08:00 - 17:00-ig, szombaton: 08:00 - 12:00-ig.
Gyors kiszállítás
Ingyen szállítjuk ki a rendelését, ha 25.000 Ft felett vásárol, alatta 1.290 Ft-ért utánvéttel, vagy 1.190 Ft-ért előre utalással.
TOVÁBB
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldje vissza 30 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattintson és tudjon meg többet...
TOVÁBB
Kövessen minket itt is...
Csatlakozzon hozzánk az alábbi közösségi oldalakon is...

Üzenőfal


HBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúElejéreHBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúVisszaHBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúKövetkezőHBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúVégére

Tisztelt HBZ, kérdésem az, hogy a 300 B tolóajtó görgő szett-hez mely típusú vezetősíneket választhatom?
Tisztelt HBZ Azt szeretném kérdezni hogy a Samet fiókszúszokról nincsen rajzuk hogy kell kiszámolni a fiók méretét. Dzurek Gyula
Tisztelt HBZ
Érdeklődöm hogy beltéri ajtóhoz hagyományos HOBES nevü36 kulcsot lehet-e kapni 10 db kiszerelésben és Kb mibe kerül postai utánvétellel
Köszönettel Kiss Ferenc
feca49@freemail.hu
Jó estét kívánok.
A családi házunk a "semmi közepén" széllökéseknek kitett ajtóval ellátott.
Létezik-e olyan - egyszerű - szerkezet, ami 90 fokos ajtóállásnál MEGFOGJA az ajtót.
Ütköző nem jöhet számításba.
Köszönöm.
Üdvözlettel:
Pinkert Éva
Üdvözletem! Érdekelne, hogy hol lehet kapni a köríves forgókosarat, ahol az ajtók befordulnak a kosárral a szekrény belsejébe?
Üdvözletem: Mayerné Kovács Andrea
Email címem: mayerneka@gmail.com
Kedves Kilincs Érdeklődő!
Igen ezt a kivitelt lehet kérni fehér színben, jelenleg készletes termék, 3612ft., rendelés esetén kérem írjon emailt a hbz@hbz.hu címre, köszönettel: HBZ
Üdvözlöm!
a kérdésem az lenne , hogy az alábbi kilincs van-e fehér színben?
Matt-króm ajtókilincs FAM NEPTUN biztonsági, redőnyhöz, Szín: Matt Króm, Kivitel: HOSSZÚCÍMES, Lyukasztás: 92 mm, Szélesség: 32 mm, Jelleg: CILINDERLYUKAS, Anyaga: ALUMÍNIUM
Üdvözlöm!
Kérdésem az, hogy a MHA MOD.206 típusú bútorzárból , amely egy ugyan azon kulccsal nyílik, 15 db 30 kulccsal mennyibe kerül? Lehetne-e rendelni ilyet? (Hogy 1 kulccsal nyíljon mindegyik)
Tisztelt Érdeklődő!

FDS FF fém fiókoldal magasítót 600 méretben nem gyártanak
Tisztelt HBZ,
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e javaslatuk oldalmagasító rúdra FDS-FF FÉM FIÓKOLDALhoz, 600-as hosszúságban.
Köszönöm!
HBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúElejéreHBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúVisszaHBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúKövetkezőHBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyúVégére


Hozzászólások 

 

 
Több mint 15.000 termék
Kilincs, zár, lakat, széf, faház, kulcs, bútor és konyha kiegészítő, ajtózár, zárbetét, postaláda, fogantyú, alumínium létra, mosogató és még sorolhatnánk. Bármilyen kiegészítőre van szükség, nálunk biztosan megtalálja. Használja a keresőt, vagy hívja Ádámot információkért...
TOVÁBB
 
Gyors házhozszállítás
Ingyen szállítjuk ki a rendelését, ha 25.000 Ft felett vásárol, alatta 1.290 Ft-ért utánvéttel, vagy 1.190 Ft-ért előre utalással.
TOVÁBB
 
Kiváló garancia
Az interneten keresztül leadott rendelésekre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk 30 napon keresztül. Nem kérdezősködünk, nem akadékoskodunk, hanem kérdezés nélkül fizetünk. Vegye fel velünk a kapcsolatot és a vásárlástól számított 30 napon belül visszavásároljuk öntöl...
TOVÁBB
HBZ webáruház
Kérjük a weboldalhoz kapcsolódó kérdéseivel a 06/30 638-4188 telefonszámon vagy a web@hbz.hu e-mail címen keressen bennünket!
HBZ Debrecen
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00
Szombat: 8:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Cím:
4030 Debrecen, Galamb u. 23-29.

Telefon:
(52) 526-526
Fax: (52) 526-527
 
HBZ Békéscsaba
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:30
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Cím:
5600 Békéscsaba, Szabolcs utca 26.

Telefon:
(66) 529-855, (30) 903-8112
Fax: (66) 529-856
 
HBZ Budapest
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:30
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Cím:
1184 Budapest, Üllői út 288.

Telefon:
(1) 297-0751
Fax: (1) 297-0752
 
HBZ Nagyvárad
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:30
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Cím:
HBZ Romania s.r.l. 410605 Oradea str. Borsului nr. 28.

Telefon:
00 40 259 407 650
Fax: 00 40 259 407 651
 
HBZ Székelykeresztúr
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:30
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Cím:
HBZ Romania srl., 535400, str. Berde Mozes

Telefon:
Tel/Fax: 0266 243 000
 
Kövess minket itt is:
Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing


Téma: Ajtó zár? Van különbség zár és zárbetét között? Milyen zár lesz jó nekem? - HBZ - Kilincs, zár, lakat, vasalat, fogantyú